Szynka babuni – samo zdrowie
- 510 Views
- Redaktor kuriergorzowski.pl
- 23 stycznia 2019
- Kompendium wiedzy o zdrowiu
Bardzo lubimy produkty, które sugerują nam, że jemy swojsko, naturalnie i prawie jak u mamy czy babci. Nic dziwnego, że producenci żywności wykorzystują nasze skojarzenia i próbują przemycić swoje produkty jako szynkę babuni, pasztet od dziadka czy maminą sałatkę. Na zakupach musimy bardzo uważać, by nie dać się ponieść sentymentom, ponieważ te produkty wcale nie są najlepszym możliwym wyborem. Znajdziemy tam bowiem składniki, których w kuchniach naszych babć próżno byłoby szukać. Bardzo często wędliny aromatyzowane są sztucznymi dodatkami. Z pozoru idealna wędzona kiełbasa jest tak naprawdę udoskonalana chemicznym aromatem wędzarniczego dymu lub zanurzana w płynnej wędzonce. Całość bywa konserwowana. W gotowych sałatkach i wędlinach znajdziemy często sorbinian potasu obwiniany za stany alergiczne i bóle brzucha oraz karageny, poprawiające strukturę gotowego produktu. Do mięsa sypie się również białko sojowe, pozwalające bardziej „rozwodnić” mięso. Reklama potrafi ogłupić, jednak na zakupach nie sugerujmy się nazwą towaru, a jego składem.

- 12 stycznia 2021
Proste ćwiczenia na łydki
- 9 października 2020
Trening wytrzymałościowy co musisz wiedzieć ?
- 7 sierpnia 2020
Łokieć tenisisty częsta dolegliwość
- 24 czerwca 2020
Proste ćwiczenia na łydki
Trening wytrzymałościowy co musisz wiedzieć ?
Łokieć tenisisty częsta dolegliwość
Roślina morwa
Odżywki na masę mięśniową
Beta-alanina co to jest ?
Ćwiczenia streching czyli jak się rozciągać ?
Z czego składa się klatka piersiowa ?